نکاتی در مورد تغذیه در کوهستان
کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


نکاتی در مورد تغذیه در کوهستان

 

نکاتی در مورد تغذیه در کوهستان

برای اجرای یك برنامه كوه نوردی یك روزه یا چند روزه باید از چند روز قبل با یك رژیم غذایی مقوی به ذخیره انرژی در بدن پرداخت.

جواد موصلی در وبلاگ خود به نشانی http://javadkouh.blogfa.com نكاتی درباره ی كوه نوردی آورده و نوشته است:

غذای كوهستان باید مقوی، مغذی، زود هضم، سبك و پر كالری باشد. برای تلاش های سنگین باید به بدن خود مواد كالری زا مخصوص برسانیم. هر صد گرم گلوكز ٤٠٠ كالری انرژی دارد، به سرعت انسان را گرم می كند و زود هضم و جذب می شود.

هر صد گرم بادام و گردو از ٣٠٠ تا ٤٠٠ كالری انرژی دارند. هنگام فعالیت كوهنوردی بدن ما به ٢ و نیم تا چهار لیتر آب در شبانه روز نیاز دارد. البته این امر به حرارت محیط و فعالیت ما بستگی دارد. به علت فعالیت، بدن ما مقداری آب، نمك، پتاسیم و فسفر را از دست می دهد.

پس لازم است هنگام مصرف آب و غذا كمی نمك به آنها اضافه كنیم تا از گرفتگی عضلات و بر هم خوردن تعادل بدن مصون باشیم. آب برف كاملاً خالص و فاقد مواد معدنی است. برای جلو گیری از اسهال و پایین آمدن فشار خون می توان به آن قند، نمك یا عصاره ی میوه اضافه كرد. پس از یك فعالیت شدید، آب سرد به كلیه ها و ریه ها و دستگاه گوارش صدمه می زند.

پس آب را بعد از كمی استراحت و خنك شدن بدن نوش جان كنید. همیشه مقداری مواد غذایی اضافه همراه داشته باشید، زیرا ممكن است به علل مختلف به آن نیازمند شوید. به تاریخ مصرف و باد كردگی قوطی مواد كنسرو شده توجه داشته باشید. قبل از شروع برنامه و در خلال آن هیچگاه با شكم پر اقدام به صعود نكنید.

احتیاج بدن به اكسیژن برای هضم غذا در ارتفاع و به خصوص هنگام صعود ممكن است شما را با مشكل روبرو سازد. در صورت امكان، بعد از صرف غذا، حداقل یك ساعت استراحت كنید. در غیر این صورت به مقدار كم به طور متناوب بخورید و بیاشامید. هرچه ارتفاع مسیر شما بالاتر می رود باید از غذاهایی كه زود هضم می شوند استفاده كنید، زیرا موادغذایی دیر هضم باعث تهوع می شود. هنگام شب با استفاده از سوپ، آب و املاح و مواد دفع شده بدن را جایگزین كنید.

در استراحت های بین راه از بیسكویت، شكلات، میوه های خشك و پرتغال استفاده كنید. مصرف سیر در كوه، مقاومت بدن را در سرما و گرما افزایش می دهد. از سیر فقط در روزهای اول برنامه استفاده كنید، زیرا مصرف این ماده در ارتفاعات باعث تند شدن نبض می شود.





:: موضوعات مرتبط: آموزش، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : پنج شنبه 24 آذر 1390



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.